Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Samandrag

    I Dok.nr.8:50 (1997-1998) vert det fremma følgjande forslag:

« I.

       Stortinget ber Regjeringen, gjennom generalforsamlingsvedtak, gi styret og konsernledelsen i Telenor AS full frihet til å føre forretningsmessige samtaler med Telia AB om mulige samarbeidsformer, herunder full fusjon.

II.

       Stortinget ber Regjeringen forelegge saker som behandles av generalforsamling i Telenor AS i henhold til selskapets vedtekter § 10 for Stortinget før vedtak fattes av generalforsamlingen i selskapet. »

       Som bakgrunn for forslaget blir det vist til at i henhold til meldinga i media har Samferdselsdepartementet gripe inn i løpande forretningsmessige disposisjonar og vurderingar i Telenor AS ved, som generalforsamling, å pålegge styret å innstille samtalar mellom Telenor AS og det svenske selskapet Telia AB om moglege former for samarbeid, herunder og alternativet om fusjon mellom dei to selskapa.

       Då den nødvendige respekt for at Telenor sitt styre og leiing må gis normal handlefridom manglar i Regjeringa, og når den heller ikkje forstår når vedtak må sikrast nødvendig støtte frå eit politisk fleirtal i Stortinget vert såleis ovannemnde forslag fremma.