Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Fremskrittspartiet og Høyre:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen fremme forslag på tiltak for å redusere tiden mellom den kriminelle handling og straffereaksjon.

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringen fremme forslag på tiltak for å motvirke oppsamlingen av forbrytelser før straffereaksjon, uten å fjerne den individuelle straffeutmåling.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 3

       Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om innføring av minstestraffer ved pådømmelse av grove vinningsforbrytelser.

Forslag 4

       Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om lovendringer som medfører at det ikke kan idømmes mildere straffer enn ubetinget fengsel for grove vinningsforbrytelser og for kriminelle gjengangere.

Forslag 5

       Stortinget ber Regjeringen fremme nødvendige lovendringsforslag som medfører at samfunnstjeneste bare kan brukes som alternativ til betingede fengselsstraffer.

Forslag fra Høyre:

Forslag 6

       Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om innføring av minstestraffer ved gjentatte pådømmelser av grove vinningsforbrytelser.

Forslag 7

       Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om lovendringer som medfører at det som hovedregel ikke idømmes mildere straffer enn ubetinget fengsel for grove vinningsforbrytelser og for kriminelle gjengangere.

Forslag 8

       Stortinget ber Regjeringen legge frem forslag om innstramminger i ordningen med samfunnstjeneste.