Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 1

Brev fra Justisdepartementet v/ statsråden til justiskomiteen, datert 1. desember 1997.

Dok.nr.8:14 (1997-1998) - forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om opprettelse av fond for søk etter omkomne på havet

       Jeg viser til ditt brev m/vedlegg av 13. november 1997 vedrørende ovennevnte. Representanten Bastesens forslag reiser problemstillinger knyttet til hvor grensene går mellom redning og søk etter omkomne. Det er også påstander om forskjellsbehandling. Det er etter Regjeringens syn også andre problemstillinger knyttet til saken som det er nødvendig å utrede, bl.a. ansvarsforhold, organisering og finansieringsordninger.

       Under de tre regjeringspartienes forhandlinger på Voksenåsen (24. september - 14. oktober) ble bl.a. følgende besluttet: « En sentrumsregjering vil legge vekt på arbeid for å styrke sikkerheten til sjøs. Det etableres en egen statlig finansieringsordning for leting etter savnede på sjøen ».

       Regjeringen ønsker å prioritere denne saken. Selv om det har vært gjennomført utredninger er det fortsatt en rekke forhold som ennå ikke er klarlagt. Jeg vil derfor ta et initiativ overfor andre aktuelle departementer og etater med sikte på å utrede alle sider ved saken nærmere, herunder administrative og økonomiske konsekvenser.