Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Innledning

      Riksrevisjonen la den 22. oktober 1997 frem for Stortinget Dok.nr.3:01 (1997-1998) - en gjennomgåelse og vurdering av antegnelsene til statsregnskapene for 1991-1995 desidert « Til observasjon ». Et tilsvarende dokument ble lagt fram for Stortinget høsten 1996, og det er i den videre oppfølging tatt hensyn til de synspunkter/merknader som framkom ved Stortingets behandling av dokumentet.

       Det tas sikte på å gi Stortinget en årlig orientering om status for de saker som tidligere er desidert « Til observasjon ». Kun antegnelser for de siste fem år blir omtalt i dette dokumentet, dvs. at saker som ikke anses løst i løpet av en femårsperiode vil bli avsluttet i dette dokumentet og tatt opp som en ny antegnelse i Dok.nr.1 eller som egen sak i Dok.nr.3-serien. Det kan også i spesielle tilfeller være aktuelt å ta opp et forhold som en ny antegnelse i løpet av femårsperioden.

       Det er innhentet uttalelser fra departementet for å få en oppdatert status for den enkelte sak. Svarene er innarbeidet i den utstrekning det foreligger nye opplysninger.

       Dersom en sak som tidligere er desidert « Til observasjon » blir tatt opp på ny i antegnelsene til statsregnskapet 1996, er saken tatt med under avsluttede saker. Det er i tilfelle opplyst om dette og henvist til Dok.nr.1 (1997-1998). Konklusjonen i saken og Riksrevisjonens forslag til desisjon vil fremgå av den nye antegnelsen.

       For en del sakers vedkommende er utarbeidelsen av nytt regelverk/nye rutiner i sluttfasen eller nylig iverksatt, eller departementet har meddelt at en rekke tiltak er iverksatt for å bedre de påpekte forhold. Disse sakene anses da avsluttet. Effekten av tiltakene og utviklingen videre vil bli fulgt opp i den løpende revisjon eller ved ny undersøkelse på et senere tidspunkt. Hvis den framtidige praksis ikke utvikler seg tilfredsstillende, vil forholdet bli tatt opp som en ny antegnelse.