Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4. Komiteens tilråding

Komiteen har for øvrig ingen merknader, viser til meldingen og råder Stortinget til å fatte følgende

vedtak:

I.

       Stortinget ber Regjeringen opprette en eller flere kvoter for primærvitnemål. Kvoten/kvotene skal i størrelsen ligge mellom 30 og 40 %, dog slik at de som i dag har en høyere kvote kan beholde denne. Kvoten/kvotene bør kunne endres ut fra endringer i søkergrunnlaget. Stortinget ber om å bli orientert om Regjeringens beslutning i saken.

II.

       Stortinget ber Regjeringen komme tilbake med forslag til prinsipper for form og størrelse på de kvoter det er aktuelt å innføre for opptak til høyere utdanning i tillegg til primærvitnemålskvoten.

III.

       Studiesøkere som har fullført førstegangstjeneste, skal med virkning fra studieåret 1998-99 få uttelling i form av 3 konkurransepoeng ved opptak til høyere utdanning. Slike poeng kan ikke gis i tillegg til poeng for høyere utdanning/folkehøgskole, ettersom øvre tak for konkurransepoeng ved opptak til høyere utdanning skal være 3 poeng.

IV.

       Stortinget ber Regjeringen innføre en forsøksordning med opptaksprøve som rangeringskriterium for institusjoner som ønsker å prøve dette ut.

V.

       St.meld. nr. 49 (1996-1997) - om prinsipper for rangering av søkere til studier ved universiteter og høgskoler - vedlegges protokollen.

Oslo, i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, den 10. juni 1997.

Jon Lilletun, Ellen Chr Christiansen, Siri Frost Sterri,
leder. ordfører. sekretær.