Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Erling Folkvord om henstilling til Regjeringa om å legge fram materiale for en fullstendig gransking av ansvarsforholdene omkring prosjektering og bygging av Salhus-brua, så snart Riksrevisjonens rapport foreligger.

Dette dokument

  • Innst. S. nr. 217 (1996-1997)
  • Kildedok: Dokument nr. 3:10 (1996-97)
  • Dato: 28.05.1997
  • Utgiver: kontroll- og konstitusjonskomiteen
  • Sidetall: 1

Innhold

       Stortingsrepresentant Erling Folkvord fremsatte til behandling 7. november 1994, i forbindelse med Stortingets behandling av B.innst.S.nr.14 (1994-1995), jf. St.prp. nr. 1 (1994-1995) følgende forslag:

       « Det henstilles til Regjeringa å legge fram materiale for en fullstendig gransking av ansvarsforholdene omkring prosjektering og bygging av Salhus-brua, så snart Riksrevisjonens rapport foreligger. »

       Forslaget ble i samme stortingsmøte, 7. november 1994 vedtatt oversendt kontroll- og konstitusjonskomiteen til behandling. Saken ble oversendt komiteen ved Presidentskapets brev av 12. oktober 1995.

       Dok.nr.3:11 (1996-1997) - Riksrevisjonens antegnelse vedrørende planlegging, prosjektering og gjennomføring av broprosjektet Nordhordlandsbroen (tidligere Salhusbroen) ble oversendt Stortinget 20. mai 1997.

       Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sigvald Oppebøen Hansen, Sigbjørn Johnsen, Ragna Berget Jørgensen og Gunnar Skaug, fra Senterpartiet, Edvard Grimstad og Marit Tingelstad, fra Høyre, lederen Petter Thomassen og Jan P Syse, fra Sosialistisk Venstreparti, Kjellbjørg Lunde, fra Kristelig Folkeparti, Dag Jostein Fjærvoll og fra Fremskrittspartiet, Carl I Hagen, viser til at Riksrevisjonen 20. mai 1997 har oversendt Stortinget Dok.nr.3:11 (1996-1997) - Riksrevisjonens antegnelse vedrørende planlegging, prosjektering og gjennomføring av broprosjektet Nordhordlandsbroen (tidligere Salhusbroen).

       Komiteen viser videre til at det i komitémøte 23. mai 1997 ble besluttet å ikke behandle Dok.nr.3:11 (1996-1997) i vårsesjonen, dette av hensyn til komiteens arbeidssituasjon og den tid som er igjen av sesjonen. På grunn av valget vil det derfor være den nye kontroll- og konstitusjonskomiteen som vil behandle dette dokumentet.

       Komiteen legger til grunn at den nye komiteen vil ta hensyn til de synspunkter representanten Erling Folkvord fremmer i sitt forslag i den videre behandlingen av Riksrevisjonens dokument.

       Komiteen har ellers ingen merknader, viser til innstillingen og rår Stortinget til å gjøre følgende

vedtak:

       Forslag fra stortingsrepresentant Erling Folkvord om henstilling til Regjeringa om å legge fram materiale for en fullstendig gransking av ansvarsforholdene omkring prosjektering og bygging av Salhus-brua, så snart Riksrevisjonens rapport foreligger - vedlegges protokollen.

Oslo, i kontroll- og konstitusjonskomiteen, den 28. mai 1997.

Petter Thomassen, Dag Jostein Fjærvoll, Kjellbjørg Lunde,
leder. ordfører. sekretær.