Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Komiteen sine merknader

       Komiteens flertall, alle unntatt medlemmet fra Fremskrittspartiet, viser til svar fra bistandsministeren vedrørende konsulentbruk i bistandssammenheng. Flertallet vil understreke betydningen av at NORAD aktivt følger opp statsrådens utsagn om at NORAD selvsagt har et oppfølgingsansvar også i forhold til avtaler som mottakerlandet inngår med tredjepart. Flertallet har videre merket seg at det i alle bistandsavtaler skal stilles krav om at norske myndigheter kan foreta revisjon og inspeksjon av regnskaper når dette ønskes. Flertallet vil understreke betydningen av at denne retten benyttes meget aktivt.

       Komiteens medlemmer fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti viser til at disse medlemmer prinsipielt finner det svært betenkelig at utgifter til flyktninger i Norge føres over bistandsbudsjettet og at disse medlemmer i forbindelse med behandlingen av Utenriksdepartementets budsjett har gått imot en slik bevilgning. Disse medlemmer konstaterer at det heller ikke for 1996 har vært bruk for alle de midler som er bevilget over dette kapitlet.

       I tråd med Fremskrittspartiets holdning til slike budsjettspørsmål, går komiteens medlem Gundersen inn for alle proposisjonens forslag til utgiftsreduksjoner og mot alle forslag til økninger, med unntak for kap. 191 post 76 Humanitær hjelp til Afrika.