Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Saker om fritagelse av straff eller nedsettelse av straff (benådning)

     Stortinget har den 7. mars 1996 mottatt følgende redegjørelse fra Justisdepartementet om benådningssøknader innvilget i statsråd i perioden 1. juli - 31. desember 1995:

       « Stortingets gjennomgåelse av benådningssaker i tiden 1. juli 1995 til 31. desember 1995
       Justisdepartementet viser til referatprotokollen for 2. halvår 1995 med benådningsforedrag m.v. og skal få gi en tallmessig oppstilling over benådningssaker for ovennevnte tidsrom.
       Vedrørende straff ilagt for forbrytelse og forseelse mot den alminnelige straffelov og en rekke særlover, er det i 2. halvår 1995 i statsråd innvilget 58 søknader om benådning med slik avgjørelse:

A. Frihetsstraff:   
Hel eller delvis ettergivelse 0    
Ubetinget fengselsstraff omgjort til betinget fengselsstraff 38    
Benådet til løslatelse p.p. 0    
Fengselsstraff omgjort til betinget fengselsstraff + ubetinget bot   6    
   44    
     
B. Bøter:   
Hel eller delvis ettergivelse eller betinget ettergivelse   14 *
   58 *
* Til fradrag kommer en nådebeslutning som innenfor ovennevnte tidsrom ble trukket tilbake da straffen viste seg å være bortfalt ved foreldelse.

       I henhold til kongelig resolusjon av 5. juni 1981 om delegasjon av Kongens myndighet etter Grunnlovens § 20 til å avslå søknader om benådning til Justisdepartementet, har departementet i samme tidsrom avslått 181 søknader om benådning slik:
A. Frihetsstraff: 138    
B. Bøter:   42    
   180 »