Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Komiteens merknader

     Komiteen viser til det fremlagte forhandlingsresultatet som er inngått mellom avtalepartene og som har fått stor oppslutning i uravstemningen.

       Komiteens medlemmer fra Høyre og representanten Roy N. Wetterstad er kjent med at det mellom Fellesforbundet og TBL i meklingsresultatet er enighet om å utvikle en egen pensjonsordning for arbeidstakere i aldersgruppen 62-63 år og at partene i staten vil ta dette opp ved mellomoppgjøret i 1997. Disse medlemmer vil ikke blande seg inn i partenes frie forhandlingsrett, men vil avklare sitt prinsipielle syn. En viser til fellesmerknad i Innst.S.nr.180 (1995-1996) om velferdsmeldinga fra Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet som påpeker at det ikke er riktig med en lavere generell pensjonsalder. Den gjennomsnittlige avgangsalderen i dag er omlag 61, år og det er et mål å heve den generelle avgangsalderen. Disse medlemmer vil vise til presset på folketrygden i fremtiden, der stadig færre personer vil finansiere stadig flere, og mener på den bakgrunn at tiltak må iverksettes for å bidra til å heve avgangsalderen, ikke senke den ytterligere.