Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

5. Sammendrag av kapittel 6 - Økonomiske og administrative konsekvenser

      Forslagene til organisasjonsendringer har et antatt samlet innsparingspotensiale på ca 70 årsverk, og de årlige driftsinnsparinger er beregnet til ca 27 mill. kroner. Det er antatt et samlet investeringsbehov på ca 39 mill. kroner i forbindelse med samordningen. Beregnet etter nåverdimodellen over en 10-års periode vil det kunne oppnås driftsinnsparinger på ca 150 mill. kroner.

       Det er i de økonomiske beregningene brukt samme metodikk som i St.prp. nr. 27 (1993-1994). Det vil si at det for overtallig personell er beregnet fulle lønnsbesparelser. Utgifter til f.eks. omskolering og avgangsstimulerende tiltak vil redusere de beregnede innsparinger. Beregningene viser imidlertid hvilket innsparingspotensiale den nye organisasjonen vil ha i forhold til den nåværende organisasjonen når omorganiseringen er gjennomført og de personellmessige tilpasningene er avsluttet.

       Det er i de økonomiske beregningene ikke kalkulert inn kostnader eller inntekter for eiendommer, bygg og anlegg (EBA) som kan kasseres eller avhendes. Dette fordi det foreløpig ikke er gjennomført fullstendige analyser av hvordan eksisterende EBA kan utnyttes for å dekke Forsvarets behov på beste måte. Det er iverksatt tiltak som skal avklare framtidig anvendelse av de EBA Forsvaret ikke lenger har behov for.

       All avhending av ledig EBA vil skje i samsvar med de fullmakter som tidligere er gitt av Stortinget.

       Ved opprettelser/omorganiseringer er det beregnet en bemanning i henhold til en forventet situasjon fra 1997. Personellrammene må imidlertid ikke sees på som absolutte, men kun som et grunnlag for beregninger. Endelig bemanning vil fremkomme gjennom utarbeidelsen av de detaljerte planer, og blir basert på den aktiviteten som skal gjennomføres i framtiden.