Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

2. Bakgrunn

    Overgangen til en ny hærstruktur har medført store endringer i Hærens aktivitet og organisasjon de to siste årene. Materiellvolumet på Østlandet er blitt betraktelig mindre, og det er en sterkere konsentrasjon av Hærens virksomhet til romeriksområdet enn det som opprinnelig var forutsatt da vedtaket om hovedflyplass på Gardermoen ble fattet.

       Stortinget har sluttet seg til den foreslåtte strukturen for den framtidige lagerorganisasjonen og hovedlinjene i den nye verkstedstrukturen slik den er beskrevet i St.prp. nr. 34 (1994-1995). Stortinget hadde visse merknader til verkstedstrukturen, spesielt for Østlandet. Dette går fram av merknadene i Innst.S.nr.193 (1994-1995).

       Stortinget opprettholdt sitt vedtak fra Innst.S.nr.1 (1992-1993) om relokalisering av Søndenfjeldske dragonregiment, Hærens jegerskole og Trandum tekniske verksted til Rødsmoen i Åmot kommune. Stortinget fattet også et tilleggsvedtak som går ut på at departementet bes komme tilbake med et revidert opplegg for verkstedtjenesten i det indre østlandsområdet, herunder en oppdatering av de økonomiske konsekvensene av Stortingets vedtak om å flytte hele Trandum tekniske verksted til Åmot kommune.