Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Innledning

       Til Stortinget.

       Regjeringen legger i proposisjonen fram forslag til reviderte regler for forvaltning av fond i Pensjonstrygden for sjømenn.

       Pensjonstrygdens to fond har et eget rettslig grunnlag i pensjonstrygdloven, og omfattes ikke av de alminnelige regler om forvaltning av pensjonsfond.

       Forslag til nytt forvaltningsreglement er utarbeidet i samråd med Pensjonstrygdens styre, Finansdepartementet og Kredittilsynet.

       Hovedhensikten med et nytt forvaltningsreglement for Pensjonstrygden for sjømenn er å oppdatere regelverket slik at det er i samsvar med det regelverk som gjelder for pensjonskasser for øvrig, samt å kunne utnytte de økte fortjenestemuligheter som ligger i en slik endring.

       Generelle prinsipper som gjelder for forvaltningen av trygdens fond, tas nå inn i reglementet. Videre gis enkelte nye regler, f.eks. gis det adgang i begrenset omfang å plassere midler i aksjer og utenlandske verdipapirer.