Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Innstilling fra utenrikskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene William Engseth og Gunnar Skaug om en demokratisk styringsmodell for lokalsamfunnet på Svalbard.

Dette dokument

Innhold

       Det tas i forslaget til orde for utvidet lokalstyre på Svalbard på linje med det som er vanlig ellers i Norge. Forslaget lyder:

       « Stortinget ber Regjeringen legge opp til en styringsmodell for Longyearbyen som gir befolkningen muligheter til demokratisk innflytelse i lokalsamfunnet. Dette bør gjøres i forbindelse med den pågående omorganiseringen av Svalbard Samfunnsdrift AS. »

     Komiteen viser til at Stortinget i forbindelse med behandlingen av St.meld. nr. 22 (1994-1995) om miljøvern på Svalbard har bedt Regjeringen om å foreta en helhetlig vurdering av Svalbard-samfunnet hvor miljø, kulldrift og annen næringsvirksomhet, utenrikspolitiske og andre relevante forhold blir satt i sammenheng. Komiteen mener at forslaget om en demokratisk styringsmodell for lokalsamfunnet mest hensiktsmessig kan vurderes i sammenheng med en slik helhetlig gjennomgang.

     Komiteen har for øvrig ingen merknader, viser til dokumentet og rår Stortinget til å gjøre slikt

vedtak:

       Dok.nr.8:85 (1994-1995) - Forslag fra stortingsrepresentantene William Engseth og Gunnar Skaug om en demokratisk styringsmodell for lokalsamfunnet på Svalbard - oversendes Regjeringen som bes vurdere forslaget i den helhetlige gjennomgang av Svalbard-samfunnet Stortinget har bedt om og hvor miljømessige, næringsmessige, utenrikspolitiske og andre relevante forhold blir satt i sammenheng.

Oslo, i utenrikskomiteen, den 22. november 1995.

Haakon Blankenborg, Ragna Berget Jørgensen, Anne Enger Lahnstein,
leder. ordfører. sekretær.