Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Sammendrag

       Forslagsstillerne framholder innledningsvis i dokumentet at kapasiteten ved Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus i de senere år er redusert meget betydelig som følge av reduserte budsjetter ved Rogaland fylkeskommune og redusert mottak av gjestepasienter fra Hordaland fylkeskommune spesielt.

       Det uttales bl.a. at Regjeringen og Stortinget ikke lenger kan abdisere fra sitt ansvar ved å skylde på lokale folkevalgte organers prioriteringer, og at de etter forslagsstillernes syn må påta seg et direkte styringsansvar og inngrepsansvar når forholdene for syke mennesker med store smerter og med stort behandlingsbehov ikke blir forsvarlig ivaretatt.

       Det understrekes at Regjeringen og Stortinget har alle nødvendige virkemidler tilgjengelig hvis det er politisk vilje hos flertallet til å handle. Det kan både gis øremerkede tilleggsbevilgninger til Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus, og det kan gjennomføres lovendringer som overfører ansvaret for behandling av revmatikerne til et statlig finansielt ansvar utenfor det ordinære helsevesen.

       På denne bakgrunn fremmes følgende forslag:

       « Stortinget ber Regjeringen om å gjenopprette kapasiteten ved Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus på det nivå som eksisterte ved årsskiftet 1993/94. »