Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Innstilling fra justiskomiteen

   Til Stortinget.

       Stortingsrepresentant Carl I Hagen fremsatte den 27. oktober 1994 følgende forslag:

       « Stortinget ber Regjeringen oppnevne en granskningskommisjon til å granske og vurdere alle aspekter i forbindelse med justismordet mot P.K.L. »

       I begrunnelsen for forslaget viser forslagsstiller til at P.K.L i 1970 ble dømt for drap og har sonet 14 års fengsel og 10 års sikring. 29. april 1994 samtykket Eidsivating lagmannsrett i at saken skulle gjenopptas. Beslutningen ble påkjært til Høyesterett som forkastet kjæremålet. 26. oktober 1994 besluttet Riksadvokaten å fremme påstand om frifinnelse i gjenopptakelsessaken. Forslagsstiller fremhever at dersom påtalemyndighetene og rettsapparatet skal kunne lære av sine feil, er det nødvendig å avdekke feilens art og omfang samt i hvilke ledd feil er gjort. Det foreslås derfor at Stortinget skal instruere Regjeringen om å oppnevne en offentlig granskningskommisjon for å granske alle aspekter i saken.