Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Innledning

   Til Stortinget.

       I Dok.nr.8:14 (1994-1995) fremmer representantene Thorhild Widvey, Oddvard Nilsen, Ole Johs. Brunæs og Erna Solberg følgende forslag:

       « Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om endring av veilovens § 33 slik at adgangen til å sette opp skilt, reklame o.l. utvides. »

       Bakgrunnen for forslaget er at veimyndighetenes praksis av veilovens § 33 er for streng. Spesielt har det vært knyttet problemer til private grunneieres ønske om å benytte egen eiendom til ulike ytringsformål.

       Det vises i denne sammenheng til problemene vedrørende den såkalte EU-kua i Valdres.

       Endringene i veiloven, vedtatt etter forslag fra Regjeringen og anbefalt av flertallet i Stortingets samferdselskomité, alle partier unntatt medlemmene fra Høyre, har således vist seg å være for strenge.

       Lovens praktisering er neppe i tråd med hva alminnelige mennesker oppfatter som rimelig. Praktiseringen er også i strid med utøvelsen av den private eiendomsrett. Respekten for norsk lovverk avhenger av om loven er i tråd med alminnelige normer i samfunnet. Veilovens § 33 og praktiseringen av denne har ikke en lik forankring.