Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 1: Brev fra Finans- og tolldepartementet til finanskomiteen, datert 2. desember 1994.

St.prp. nr. 3 (1994-1995) om endringer i tolltariffen som følge av GATT/WTO-avtalen - korreksjon av skrivefeil i utkastet til vedtak, romertall III, § 6 og omtalen av tolløsningen for kjemiske produkter

       Det vises til telefonhenvendelse 29. november og 1. desember 1994 fra komitésekretær Hals.

       Departementet beklager at det i utkastet til vedtak romertall III, om tolltariffens innledende bestemmelser, ny § 6, er sneket seg inn en skrivefeil. Ordlyden i bestemmelsens første punktum skal være:

       Kongen kan pålegge en tilleggstoll på landbruksvarer dersom importert mengde av en vare overstiger et visst referansenivå, eller importprisen for en vare faller under en viss referansepris.
       Bestemmelsens annet punktum beholdes uendret.

       Videre er det i omtalen av tolløsningen for kjemiske produkter i St.prp. nr. 3 (1994-1995), på side 7, annen spalte, tredje avsnitt avslutningsvis, kommet inn en skrivefeil. Det korrekte er at det ble enighet om å harmonisere tollsatsen for kjemiske produkter i klasser (dvs varegrupper), på henholdsvis 5,5 % og 6 %. På noen kjemiske produkter vil tollen bli avviklet.

       Forholdet fremgår forøvrig av avsnittet om nærmere vurdering av sektorløsningene under industrivarer, i St.prp. nr. 65 (1993-1994), side 100, første spalte, tredje avsnitt.