Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Sammendrag

       Sosial- og helsedepartementet legger i proposisjonen fram forslag til omgruppering av en del bevilgninger i statsbudsjettet for 1994.

       De reviderte anslagene for folketrygdens utgifter i 1994 bygger i hovedsak på regnskapstall pr. 30. september 1994.

       Det redegjøres i proposisjonen først for hovedforutsetningene som var lagt inn i budsjettet med hensyn til grunnbeløp, særtillegg, utvikling i antall stønadsmottakere m.v.

       Det gis så en summarisk oversikt over hvilke tilleggsbevilgninger som er vedtatt av Stortinget hittil i år, samt en presentasjon av budsjetterte og faktiske (anslåtte) utgifter. Det framgår av oversikten at Sosial- og helsedepartementet nå foreslår å øke programområde 29 Sosiale formål med 726,5 mill. kroner, mens det under programområde 30 Helsevern er anslått behov for tilleggsbevilgninger på 37,3 mill. kroner. Dette innebærer at bevilgningene under Sosial- og helsedepartementets utgiftskapitler foreslås økt med til sammen 763,8 mill. kroner. Det framholdes at de økte utgiftene under Sosial- og helsedepartementets budsjett må ses i sammenheng med mindreutgifter på 1.439 mill. kroner til yrkesrettet attføring under Kommunal- og arbeidsdepartementet.

       Det redegjøres videre nærmere for de mer- og mindreutgiftene som det regnes med under folketrygdens ulike utgiftskapitler og for mer- og mindreinntekter som forventes under Sosial- og helsedepartementets inntektskapitler.

       Avslutningsvis gis det en oversikt over hele folketrygdens inntektsside og en samlet oversikt over folketrygdens utgifter og inntekter etter de endringene som er vedtatt, og de som er foreslått i proposisjonen. Det vises til at mens en i B.innst.S.nr.III (1993-1994) regnet med et statstilskudd på 41.819,5 mill. kroner for 1994, regner en nå med et statstilskudd på 38.535 mill. kroner. I nysalderingsproposisjonen for 1994 vil en komme tilbake til folketrygdens øvrige inntekter og statstilskuddet.