Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Innledning

Til Stortinget.

       6. mai 1994 vedtok Stortinget - i samsvar med Presidentskapets Innst.S.nr.112 (1993-1994) - en ny § 13 a i Stortingets forretningsorden. Etter den nye bestemmelsen skal Regjeringens konsultasjoner med Stortinget om saker vedrørende EØS foregå med utenrikskomiteen, som i disse saker tiltres av medlemmene av den norske delegasjon til parlamentarikerkomiteen for EØS.

       Under behandlingen av saken i Stortinget fremsatte representanten Marit Arnstad på vegne av Senterpartiet et forslag som ble vedtatt oversendt Presidentskapet uten realitetsvotering. Forslaget innebærer at et tredje ledd med følgende ordlyd skal tilføyes i den § 13 a som ble vedtatt av Stortinget:

       « Saker som er behandlet eller brakt fram i konsultasjonsorganet, skal legges fram for Stortinget i møte når minst fire medlemmer av utenrikskomiteen krever det. »

       Presidentskapets flertall, Kirsti Kolle Grøndahl, Jan P Syse, Gunnar Skaug og Dag Jostein Fjærvoll, fremmer følgende forslag om nytt tredje ledd i § 13 a:

       « Saker som er brakt fram i konsultasjonsorganet, skal legges fram for Stortinget i møte når utenrikskomiteen krever det. »

       Presidentskapets medlemmer Edvard Grimstad og Magnar Sortåsløkken slutter seg til forslaget som ble oversendt til Presidentskapet.