Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

8. Økonomiske og administrative konsekvenser

Departementet opplyser at en rekke av de tiltak som foreslås i meldingen kan iverksettes innenfor de økonomiske rammer som departementene har. Når det gjelder tverretatlige kurs om seksuelle overgrep opplyser Barne- og familiedepartementet at dette departement vil delfinansiere slike kurs over barnevernsbudsjettet.

       Når det gjelder området forsknings- og utredningsvirksomhet, særlig rundt tema som forebygging av overgrep, opplyses det at dette vil bli tatt opp i budsjettsammenheng.

       Spisskompetanse på barnevern og barnepsykiatri vil styrkes ved å legge et spesielt ansvar for seksuelle overgrep til et kompetansesenter som opprettes for barnevernet. Her viser departementet til at finansiering av slike kompetansesentra allerede er innenfor budsjettrammene i Barne- og familiedepartementet.

       Opprettelsen av et ressurssenter for seksuelle overgrep mot barn i tilknytning til Aker sykehus vil kreve midler til nye stillinger og til reisevirksomhet. Dette vil bli dekket over Sosialdepartementets og Barne- og familiedepartementets budsjett.

       For å styrke etterforskningskompetansen sentralt ved KRIPOS og ved noen av de større politikamrene, vil det bli nødvendig med fire-fem nye stillinger. Det er Justisdepartementet som vil følge opp dette.

       Når det gjelder forebyggingsprogram rettet mot voksne er det nødvendig med midler til prøveprosjekt i seks utvalgte kommuner. Dette vil departementet ta opp i budsjettsammenheng.

       Behovet for å styrke barne- og ungdomspsykiatrien samt voksenpsykiatrien, særlig når det gjelder hjelpeapparatet, går inn som en del av Sosialdepartementets pågående arbeid med å styrke psykiatrien generelt.