Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Sammendrag

Meldingen fra Kommunal- og arbeidsdepartementet omhandler Den 80. internasjonale arbeidskonferanse i Genève 1993 og konvensjon nr. 174 og rekommandasjon nr. 181 om forebygging av industrielle storulykker, som ble vedtatt på konferansen. Konvensjonen og rekommandasjonen, samt rapporten fra den norske statlige delegasjonen følger meldingen som trykte vedlegg.

       Konvensjon nr. 174 og den tilhørende rekommandasjon nr. 181 (engelsk tekst og norsk oversettelse) legges fram for Stortinget i samsvar med artikkel 19 punkt 5 og 6 i konstitusjonen for Den internasjonale arbeidsorganisasjonen.

       I meldingen gjengis det uttalelser vedrørende spørsmålet om norsk ratifikasjon av konvensjonen og tiltreding av rekommandasjonen fra følgende høringsinstanser: Miljøverndepartementet, Oljedirektoratet, Direktoratet for brann- og eksplosjonsvern, Direktoratet for arbeidstilsynet, Landsorganisasjonen i Norge og Næringslivets Hovedorganisasjon. Dessuten refereres drøftingen av dette spørsmålet i Den norske ILO-komité.

       Departementet uttaler i meldingen at en har merket seg de synspunktene som høringsinstansene har kommet med. Departementet mener at Norge ikke bør ratifisere konvensjonen eller tiltre rekommandasjonen nå. Det er ønskelig å arbeide videre med disse spørsmålene før en eventuelt foreslår ratifikasjon og tiltreding av instrumentene. Departementet finner det naturlig at saken framlegges for Stortinget på nytt etter at disse spørsmålene er avklart.