13. Andre Forslag fra Mindretall

Forslag fra Fremskrittspartiet og Høyre:

Forslag 17

Stortinget ber Regjeringen legge frem et nytt tonnasjeskattesystem for skipsfartsbeskatningen. Systemet skal være etter mønster av og fullt ut konkurransedyktig med tonnasjeskattesystemer i EU, og med utgangspunkt i forslagene fra mindretallet i Rederiskatteutvalget.

Regjeringen bes snarest mulig og senest i Revidert nasjonalbudsjett for 2007, å legge frem og utforme forslag til innhold i et slikt system. Forslaget må inneholde løsninger på behandling av opparbeidede skattekreditter, virksomhetsbegrensninger innenfor et nytt system og bindingstider. Det skal tas sikte på at et nytt system skal tre i kraft snarest mulig og senest innen 1. januar 2008.

Forslag 18

Stortinget ber Regjeringen i Revidert nasjonalbudsjett for 2007 fremlegge en gjennomgang av avgiftssatsene med en vurdering av disses betydning for grensehandel og ulovlig import av varer.

Forslag 19

Stortinget ber Regjeringen ta initiativ til forhandlinger med berørte parter med sikte på å fremforhandle en miljøavtale mellom myndigheter og de omfattede utslippskilder med sikte på en reduksjon av norske NOx-utslipp for å bidra til å oppfylle våre forpliktelser i henhold til Gøteborg-protokollen.

Regjeringen bes komme tilbake til Stortinget i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett for 2007 med resultatet av disse forhandlingene. Utslippskilder som omfattes av slik miljøavtale skal fritas fra NOx-avgift.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 20

Stortinget ber Regjeringen foreta en ny og grundig utredning med sikte på å gi faste tekniske installasjoner høyere avskrivningssatser enn selve bygningskroppen og legge saken frem for Stortinget i forbindelse med behandlingen av Revidert nasjonalbudsjett for 2007.

Forslag 21

Stortinget ber Regjeringen utrede forslag om å fjerne merverdiavgift på digitale læremidler i grunnopplæringen og i høyere utdanning.

Forslag 22

Stortinget ber Regjeringen legge frem sak for Stortinget om samme merverdiavgift på drikkevann fra springen, som for vann som kjøpes i butikker.

Forslag fra Høyre og Venstre:

Forslag 23

Stortinget ber Regjeringen gjennomføre provenyberegninger på ulike sjablonmessige fratrekk i engangsavgiften for fleksi-fuel-biler, og komme tilbake til Stortinget med dette på egnet måte, med hensyn på å få til en avgiftsmessig endring for nye fabrikkbygde etanolbiler i forbindelse med stortingsbehandlingen av Revidert nasjonalbudsjett for 2007.

Forslag 24

Stortinget ber Regjeringen komme tilbake til Stortinget, senest i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett for 2007, med et opplegg som sørger for at kjøpere som velger partikkelfiltre til nye dieselbiler, ikke straffes økonomisk eller avgiftsmessig for dette.

Forslag fra Kristelig Folkeparti:

Forslag 25

Stortinget ber Regjeringen i Revidert nasjonalbudsjett for 2007 drøfte og utrede en modell for fritak av formuesskatt på næringsformue (arbeidende kapital).

Forslag 26

Stortinget ber Regjeringen videreføre dialogen med bransjeorganisasjoner om en alternativ utforming av engangsavgiften for campingbiler og kombibiler som kan motvirke avgiftsmotiverte ombygginger av personbiler og minibusser, og komme tilbake i Revidert nasjonalbudsjett for 2007 med et nytt forslag.

Forslag fra Venstre:

Forslag 27

Stortinget ber Regjeringen innføre et omsetningspåbud for biodrivstoff for de største oljeselskapene, slik at omsetningen av biodrivstoff kan øke til hhv. 2 pst. i 2008 og 4 pst. i 2010.

Forslag 28

Stortinget ber Regjeringen om å legge fram en tiltakspakke for å øke bruken av biodrivstoff, spesielt med fokus på tilrettelegging for bruk av E85 og fleksi-fuel-kjøretøyer.