Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 3: Brev fra Barne- og familiedepartementet v/statsrådentil familie-, kultur- og administrasjonskomiteen, datert den 1. desember 2000

Jeg viser til brev fra komiteen datert 30. november 2000.

Spørsmål 1

Det vises til departementets svar til komiteen av 28. november 2000 på spørsmål 3 om samarbeidsavtaler med de private barnehagene. Betyr svaret at det ikke er satt ned ei arbeidsgruppe som skal utarbeide en veileder?

Departementet uttaler at arbeidsgruppen er foreslått sammensatt av representanter fra kommuner som tidligere har arbeidet med denne problemstillingen Hvorfor skal ikke representanter fra andre private barnehager være med i arbeidsgruppen?

Svar:

Det er ikke satt ned en formell arbeidsgruppe som skal utarbeide en veilederfor samarbeidsavtaler mellom kommunene og private barnehageeiere. Departement har fått i oppdrag av Stortinget å utarbeide veilederen.

Departementet vil organisere arbeidet med en referansegruppe. Følgende organisasjoner er invitert til å delta; Kommunenes Sentralforbund, Norsk Lærerlag, Norsk Kommuneforbund, Private Barnehagers Landsforbund og Institutt for Kristen Oppseding/Kirkens Arbeidsgiverorganisasjon. Gruppen skal drøfte et utkast og gi departementet råd om innholdet i en slik veileder. Referansegruppen skal også fremme forslag om måter å gjøre veilederen kjent på i kommunene og hos de private eierne. Referansegruppen skal ha sitt første møte l5. desember 2000.