Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

12. Andre merknader og forslag sett fram under behandlinga i komiteen

12.1 Konsernkontoordningen

       Komiteens medlem fra Tverrpolitisk Folkevalgte mener at konsernkontoordningen som staten har innført er direkte distriktsfiendtlig. Det medfører at statlige institusjoner i distriktene må slutte å bruke lokale banker til fordel for konsernkontoordningen. Et eksempel at Den lokale bank i Brønnøysund, som registrene har brukt siden oppstarten, la inn et anbud som var bedre enn konsernbanken til Staten, likevel ble konsernbanken foretrukket framfor den lokale bank ut i fra konsernkontoprinsippet. Den offisielle begrunnelse var at banken var for liten til å handtere omsetningen. Det rare er at det har den lokale banken klart helt fra starten og fram til i dag. Dette medlem mener at dette er dårlig distriktspolitikk.

12.2 Delprivatisering av Telenor og Statoil

       Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet og Høyre fremmer følgende forslag:

       « Stortinget ber Regjeringen fremlegge forslag som åpner for en delprivatisering av Telenor og Statoil bl.a. for å kunne tilføre selskapene kapital til den utenlandssatsing selskapene mener er nødvendig for å kunne hevde seg i den internasjonale konkurransen. »

12.3 Omdanning av Petroleumsfondet til et folketrygdfond

       Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet og Høyre fremmer følgende forslag:

       « Stortinget ber Regjeringen redegjøre for hvordan Petroleumsfondet kan omdannes til et Folketrygdfond, og hvordan avsetningene til Petroleumsfondet i større grad kan regelstyres og hvordan disponeringen av fondet i mindre grad kan være avhengig av den løpende budsjettbehandlingen. »