Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

10. Den nordlige dimensjons 4. parlamentarikerforum

Den 4. parlamentarikerkonferansen til Den nordlige dimensjon ble arrangert i Reykjavik, Island, 10.–11. mai 2015. Fra Stortinget deltok Eirik Sivertsen (A), Kåre Simensen (A), Margunn Ebbesen (H), Ingebjørg Amanda Godskesen (FrP) og Rigmor Andersen Eide (KrF). Det islandske parlamentet var vertskap for møtet.

Temaene for forumet var utvikling av politikken for Den nordlige dimensjon, grønn energi, bærekraftig utnyttelse av marine ressurser og likestillings- og sosialpolitikk. Forumet samlet parlamentarikere fra Island, Europaparlamentet, Norge og Russland, samt representanter fra regionale samarbeidsorganisasjoner som Nordisk råd og Arktisk parlamentarikerforsamling.

Eirik Sivertsen (A) var hovedinnleder på temaet om utvikling av politikken for Den nordlige dimensjon. Han la vekt på den suksessen mange samarbeidsstrukturer i nord har hatt og hvordan de har utviklet ulike spesialiteter, som «folk-til-folk-samarbeidet» i Barentsregionen og miljøsamarbeidet i Den nordlige dimensjon. Sivertsen konkluderte med at det «arktiske vinduet» i Den nordlige dimensjonen bør videreutvikles.

Forumet vedtok en slutterklæring som retter seg til regjeringene og partnerskapene i det nordlige dimensjonssamarbeidet (vedlegg 4)