Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3.4 Informasjonsarbeid

Den norske delegasjonen til Nordisk råd har en oppdatert nettside om aktuelle saker og møter på stortinget.no. Debattartikler i avisene, pressemeldinger og videointervjuer på norden.org er eksempler på kommunikasjonstiltak det siste året.

I forbindelse med presidentvalget under Nordisk råds sesjon i Helsingfors i 2012, hvor Marit Nybakk ble valgt til president og Per-Kristian Foss til visepresident, ble Nybakk intervjuet i en rekke nordiske medier. Slik fikk det norske formannskapet bred dekning av de prioriterte sakene for 2013. Nordisk råds president har vært aktiv på Facebook.

For å skape oppmerksomhet og debatt rundt opprettelsen av en ny nordisk pris for barne- og ungdomslitteratur, arrangerte delegasjonen et seminar for bransjen på Litteraturhuset i Oslo.

I forbindelse med Barentskonferansen i Harstad ble det utarbeidet et egen kommunikasjonsplan. Konferansen fikk god dekning i lokale medier og i NRK. I tillegg til stortinget.no ble Stortingets Twitter brukt som kanal for å formidle hovedbudskapene fra konferansen.

For øvrig har Nordisk råd en overordnet kommunikasjonsstrategi som kommunikasjonsavdelingen i København har ansvar for. Avdelingen jobber med å profilere Nordisk råds politikk, og sekretariatet har et godt samarbeid med kommunikasjonsavdelingen.

Sekretariatet jobber stadig med å utvikle kommunikasjonsarbeidet rundt delegasjonens aktiviteter.

Nordisk råd deler årlig ut stipendier til journalister i hvert av de nordiske land. Summen som fordeles blant norske journalister for 2013 var DKK 90 000. De norske presidiemedlemmene Marit Nybakk, Per-Kristian Foss og Rigmor Andersen Eide avgjorde hvem som skulle tildeles stipendium. Følgende journalister mottok stipendium for 2013:

  • 1. Journalist Astri Thunold, DKK 40 000

  • 2. Redaksjonsmedarbeider Oskar Klaren, DKK 25 000

  • 3. Frilansjournalist Tiril Rem, DKK 25 000