Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Beslutninger fra presidentskapets møte 16. desember 2021

Ukeprogram for uke 20.–24. desember 2021

Beslutning:
Godkjennes.
 

Langtidsprogram (nr. 9)

Beslutning:
Godkjennes.
 

Oppnevning av settestatsråd (2021/5153) 

Beslutning:
Tas til orientering.
 

Mandatutvidelse: Utvalg for å gjennomgå stortingsrepresentantenes økonomiske ordninger (2021/3943) 

Beslutning:
Utkast til justert mandat godkjennes. Utvalget for pendlerboliger gis oppdraget med en helhetlig gjennomgang av stortingsrepresentantenes økonomiske ordninger.
 

Spørsmålet om endringer i stortingsgodtgjørelsesloven – feriepenger (2018/981) 

Beslutning:
Etter at presidentskapet er blitt kjent med helheten i hvordan beregning av feriepenger knyttet til utbetaling av godtgjørelse til representantene er etter dagens regelverk, ser presidentskapet et klart behov for gjennomgang av ordningen. Spesielt er det viktig å få en rettferdig ordning med tanke på den første sommeren for de som er valgt inn på Stortinget ved siste valg og som ikke var representanter forrige periode, og å ha en forutsigbar og rettferdig ordning ved avslutningen av vervet som stortingsrepresentant. Det eksterne representantordningsutvalget bes i sitt arbeid også utrede mulig overgang til beregning av feriepenger etter samme modell som lønnsmottagere.
 
Protokolltilførsel fra Ap/SV:
Presidentskapets medlemmer Masud Gharahkhani, Kari Henriksen og Ingrid Fiskaa viser til at eit samla presidentskap nå ber om ein gjennomgang av heile feriepengeordninga. Rapporten frå det eksterne representantordningsutvalet vil etter planen vera klar innan 31. januar 2023. Desse medlemmer har også som utgangspunkt at det kan gjerast endringar allereie i 2022, ved å avkorta godtgjeringa for representantane for juni månad mot opptente feriepengar i 2021. Då det ikkje er fleirtal for ei slik løysing nå, innstiller desse medlemmer likevel ikkje på ei slik sak til Stortinget. Dersom dette eller liknande forslag skulle bli fremma, vil desse medlemmer vurdera å støtta det i Stortinget.
 

Status korona – vurdering av ytterligere tiltak (2020/2363)

Beslutning:

Følgende tiltak vedtas med virkning fra 15. desember 2021:

  • Presidentskapets vedtak fra 2. og 9. desember videreføres til 12. januar 2022:
    • I komitéhøringer skal høringsinstansene delta digitalt.
    • Komiteene bes vurdere om komitemøter kan gjennomføres helt eller delvis digitalt i henhold til bestemmelsene i forretningsorden om dette. Dersom anbefalingene om avstand ikke kan overholdes, kan komiteene vurdere om også noen av komiteens medlemmer kan delta digitalt på høringer.
    • Det tillates kun besøk til stortingsrepresentanter og ansatte i partigruppene (inntil fem personer per besøk) som er strengt nødvendig for den parlamentariske virksomheten.
  • Publikumsgalleriet stenges for besøkende frem til 12. januar 2022. Dette vedtas ved starten av hvert stortingsmøte.
  • Alle arrangementer avlyses frem til 12. januar 2022.
  • Komiteene og de internasjonale delegasjonene oppfordres til å begrense reiseaktivitet i inn- og utland, og bes eventuelt vurdere dette ut fra smittesituasjon, risiko for isolasjon/karantene på reisemål og ved hjemkomst, samt eventuell belastning for vertskap.

3. utkast til innstilling om pålegg til Riksrevisjonen om å gjennomføre særlige undesøkelser av Stortingets økonomiske ordninger for stortingsrepresentantene (2021/4767) 

 
Beslutning:
Sist oppdatert: 22.12.2021 12:59
: