Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Beslutninger fra presidentskapets møte 15. november 2018

Ukeprogram for uken 19.–24. november 2018

Beslutning:
Godkjennes.

Langtidsprogram (nr. 5)

Beslutning:
Godkjennes.

Presidentskapet ga samtykke til at redegjørelse om erfaringene fra den norske deltakelsen i Libya i 2011 holdes 8. januar 2019.

Presidentskapet legger til grunn at de faste redegjørelser for Stortinget som holdes av medlemmer av regjeringen, i hovedsak blir avholdt i tidsrommet før 17. mai.

Søknad om utsettelse av avgivelse og behandling av innstilling (2018/1967)

Beslutning:
Utsettelse av avgivelse og debatt innvilges. Komiteen bes komme tilbake til debattdato så snart de har dette klart.

Anmodning om tilgang til referat fra lukket høring

Beslutning:
I den grad stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes selv har tilgang til de samme dokumentene, gir presidentskapet samtykke til at også den aktuelle rådgiveren får tilgang til de samme dokumentene. For tilgang til sikkerhetsgraderte dokumenter forutsettes det at rådgiveren er sikkerhetsklarert og autorisert for tilgang til informasjon på det aktuelle graderingsnivået.

Innstilling Dokument 8:108 LS (2017–2018) representantforslag om opplysningsplikt for statsråder og statssekretærer (2018/309)

Beslutning:
Innstillingen avgis.

Forslag til debattopplegg avklart.

Innstilling til Dokument 19 (2017-2018) – rapport fra utvalg til å vurdere prosess og valgbarhet til komiteer mv som Stortinget oppnevner (2017/4358) (Off.)

Beslutning:
Innstillingen avgis.

Forslag til debattopplegg avklart.

Endring i forretningsordenen – kravet om underskrift på spørsmål og representantforslag (2018/3988)

Beslutning:
Det utarbeides innstilling til Stortinget om endringer i forretningsordenen slik at krav om signatur på spørsmål, interpellasjoner og representantforslag bortfaller.

Eventuelt: Søknad om utsettelse av avgivelse og behandling av innstilling (2017/3590) (Off.)

Beslutning:
Utsettelse av avgivelse og debatt innvilges.

Vurdering av Stortingets regelverk for reisedekning – oppfølging (2018/3978)

Beslutning:
Den demokratiske kontrollen, at stortingsrepresentantene står til ansvar for velgerne, er det sterkeste virkemiddel for at Stortingets regelverk for reisedekning overholdes.

Det innføres krav om dokumentasjon for tjenestereisers formål innenlands. Reisene skal dokumenteres så langt det lar seg gjøre. Krav om dokumentasjon innføres fra 1. januar 2019.

Administrasjonen bes om å videreutvikle veiledningen overfor representantene.

Administrasjonen vil komme tilbake med nærmere informasjon om oppfølgingen av presidentskapets vedtak, herunder beskrivelse av krav til dokumentasjon.

Eksempler på vedlegg for dokumentasjon kan være invitasjoner, skjermbilder av program, kopi av e-post, sosiale medier, avisoppslag og lignende. Der dokumentasjon ikke kan fremskaffes redegjøres det for årsak til dette i reiseregningen.

Sist oppdatert: 23.11.2018 11:32
: