Stortingspresident Masud Gharahkhani (A). Foto: Stortinget.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (A). Foto: Stortinget.

De nordisk-baltiske parlamentspresidentene møtes i Latvia

Stortingspresident Masud Gharahkhani deltar på det årlige møtet med de nordisk-baltiske (NB8) parlamentspresidentene i den latviske byen Cesis 22.−23. august.

− Det nordisk-baltiske samarbeidet er et viktig fellesskap. De baltiske landene er blant våre viktigste partnere og allierte. Vi står sammen i forsvaret av felleseuropeiske verdier i kjølvannet av Russlands angrepskrig i Ukraina, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

Støtte til Ukraina

Møtet mellom parlamentspresidentene i NB8 finner sted årlig. Formålet er å utveksle synspunkter om aktuelle innenriks- og utenrikspolitiske spørsmål. I år er støtte til Ukraina og kunstig intelligens viktige temaer.

− Vi sender gratulasjoner til vår kollega og venn i Ukrainas parlament, Ruslan Stefantsjuk, på uavhengighetsdagen 24. august. I år er dette ekstra sterkt, fordi det 23. august markeres at det er 35 år siden Den baltiske vei. Da dannet om lag to millioner mennesker en 600 km menneskekjede for uavhengighet fra Sovjetunionen. Denne fredelige demonstrasjonen er en sterk påminnelse om betydningen av å stå sammen og stå opp for grunnleggende verdier, sier Gharahkhani.

I år er det 20 år siden de baltiske landene ble medlemmer av EU og NATO.


Sist oppdatert: 21.08.2024 10:55