Litauens president, Gitanas Nauséda, kommer på offisielt besøk til Stortinget mandag 13. februar kl. 12.00. Foto: Stortinget

Litauens president, Gitanas Nauséda, kommer på offisielt besøk til Stortinget mandag 13. februar kl. 12.00. Foto: Stortinget

Litauens president på offisielt besøk til Stortinget

Stortingspresident Masud Gharahkhani tar imot Litauens president Gitanas Nauséda til en høflighetsvisitt på Løvebakken mandag 13. februar.

− Samtalen med president Nauséda gir mulighet til å drøfte temaer av felles interesse. Litauen er en viktig alliert i NATO og en partner i det nordisk-baltiske samarbeidet, sier stortingspresidenten.

Brede bånd

Ifølge SSB bor og jobber det nå i overkant av 40 000 litauere i Norge.

− De folkelige båndene mellom litauere og nordmenn har blitt styrket de senere årene. Dette er veldig positivt, sier Masud Gharahkhani.

Praktisk informasjon

Fotomuligheter:

12:00: Ankomst Løvebakken
12:05: Oppstart av møtet på stortingspresidentens kontor
12:25: Signering av protokoll og foto foran flaggene i Eidsvollsgalleriet

Journalister og fotografer som ønsker å være til stede under besøket, og som ikke er medlemmer av Stortingets presselosje, bes møte opp senest 11:30 for å gå gjennom sikkerhetskontrollen. Ved stort oppmøte, vil det bli fotopool ved oppstart av møtet på stortingspresidentens kontor.


Sist oppdatert: 09.02.2023 14:48