Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen møtte elever fra Kongsgård skolesenter i Kristiansand digitalt denne uken. Foto: Stortinget

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen møtte elever fra Kongsgård skolesenter i Kristiansand digitalt denne uken. Foto: Stortinget

Stortinget lanserer undervisningstilbud for elever i voksenopplæringen

Nå kan elever i voksenopplæringen besøke stortingssalen på direkten gjennom Teams. I tilbudet Demokratiet og deg får elever som ikke har norsk som morsmål lære om Stortingets rolle og demokratisk deltakelse.

– Demokrati betyr folkestyre. På Stortinget representerer vi folket og folkets vilje. For at vi skal kunne gjøre jobben vår, er vi avhengig av at så mange som mulig engasjerer seg i viktige samfunnsspørsmål, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, om bakgrunnen for å starte det nye tilbudet.

Informerer om valg

Stortinget har etablert en rekke digitale formidlingstilbud siden koronapandemien har satt en stopper for fysiske besøk. Demokratiet og deg er et av disse tilbudene. I løpet av 45 minutter forvandles stortingssalen til et klasserom der klassen snakker direkte med to av Stortingets omvisere via Teams. Elevene må i forkant forberede spørsmål, og får i tillegg en presentasjon om demokrati og deltakelse.

– Å delta i valg og å stemme er svært viktig i et demokrati. Vi håper at så mange som mulig som har stemmerett skal stemme til høsten. Det er en del av undervisningsopplegget å forklare litt om hvordan valg gjennomføres og hva som skjer i valglokalet på valgdagen. Det kan kanskje være litt skummelt hvis man ikke har gjort det før, sier Trøen.

Vil bidra til engasjement

Dette tilbudet, som retter seg mot voksne elever som ikke har norsk som morsmål, vil i første omgang gå ut våren.

– Ved å snakke om betydningen av demokratiet vårt, og ved å gi muligheten til å svare på spørsmål håper vi at listen blir lavere for at flere bruker stemmeretten og deltar aktivt i samfunnsdebatten, sier stortingspresidenten.

Her kan du lese mer om tilbudet Demokratiet og deg.

 

 

 


Sist oppdatert: 18.03.2021 10:14