Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen. Foto: Stortinget

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen. Foto: Stortinget

Presidentskapet tar Willes fratredelse til etterretning

Når Petter Wille nå fratrer sin stilling som direktør for Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter, vil presidentskapet starte prosessen med å finne hans erstatter.

Fredag 31. august ble det klart at Petter Wille fratrer sin stilling som direktør for Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter (NIM), som er et av Stortingets underliggende organer. Presidentskapet tar Willes fratredelse til etterretning.

Anerkjennelse og takk

– Jeg tar Petter Willes fratredelse til etterretning, og ønsker å anerkjenne og takke Wille for den jobben han har gjort som den første direktøren for Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter», sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

– Petter Wille har gjennom disse årene bygget opp en sentral og faglig kompetent organisasjon i tråd med Stortingets intensjoner, sier hun.  

Hun og resten av presidentskapet vil nå starte prosessen med å finne en ny direktør. Direktøren for den nasjonale institusjonen skal oppnevnes av Stortinget etter ekstern kunngjøring og innstilling fra Stortingets presidentskap. Presidentskapet vil midlertidig konstituere en direktør inntil ny permanent direktør er på plass.

Vedtatt opprettet i 2014

Stortinget vedtok 19. juni 2014 å opprette en ny nasjonal institusjon for menneskerettigheter. Institusjonen er organisatorisk underlagt Stortinget, men er for øvrig uavhengig. Lov og instruks for institusjonen ble vedtatt av Stortinget i april 2015. Wille har vært direktør for institusjonen siden 1. januar 2016.

Kontakt

Jorunn Nilsen
seksjon for presse og samfunnskontakt
Stortinget
938 98 200

Sist oppdatert: 31.08.2018 10:48