Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Stortingets direktør Kyrre Grimstad og Oslos ordfører Marianne Borgen

Stortingets direktør Kyrre Grimstad og Oslos ordfører Marianne Borgen. Foto: Stortinget.

Stortinget er Miljøfyrtårn-sertifisert

26. mai mottok direktøren det synlige beviset på at Stortinget gjør en innsats for miljøet, da Oslos ordfører Marianne Borgen kom på besøk for å overrekke Miljøfyrtårn-diplomet.

– Vi skal være stolte av denne sertifiseringen! Den er et bevis på det gode arbeidet som er gjort på miljøområdet de siste årene. Sertifiseringen gir også inspirasjon til å fortsette arbeidet med mer miljøvennlige innkjøp, lavere energiforbruk, bærekraftig eiendomsforvaltning, mindre matsvinn, bedre kildesortering og mer gjenbruk. Å jobbe for en stadig mer miljøvennlig drift skal være en gjennomgripende føring i vår strategi, planlegging og utvikling, og for hvordan vi handler i arbeidshverdagen, sier Stortingets direktør Kyrre Grimstad. 
 
Her er noen av tiltakene som er gjennomført:

  • Stortinget har over flere år arbeidet med ulike tiltak for å gjøre driften mer miljøvennlig, og for eksempel er både Stortingets renholdstjeneste og trykkeri miljømerket Svanen.
  • Som forvalter av viktige kulturhistoriske verdier er det å ta vare på bygninger, inventar og møbler en godt etablert praksis. Den senere tid har dette fått en enda høyere prioritet, og ved innredning av ombygde lokaler i Akersgata 21 ble det lagt vekt på gjenbruk.
  • Administrasjonen har over tid arbeidet med å øke sorteringsgrad på avfallet og å minske total avfallsmengde. I stortingsrestauranten har reduksjon av matsvinn høy prioritet, og matsvinnet ble i 2022 redusert med 13 prosent fra 2019-nivå.

Les mer gjennomførte tiltak og vedtatte miljømål.

 

840_reparasjon_stoler_kok.jpgDriftstekniker Wei-Hung Kok redder kontorstoler fra en tidlig pensjonisttilværelse. Foto: Stortinget.

 



840_husokonomseksjonen_foto_stortinget.jpgI 2022 ble renholdstjenesten på Stortinget Svanemerket. Nå kan de også smykke seg med Miljøfyrtårn-sertifisering. Foto: Stortinget.

 

840_kokker_kafeteriaseksjonen.jpgDe ansatte i stortingsrestauranten har dokumentert at de tilfredsstiller Miljøfyrtårns krav til kantiner. Et av de viktigste miljøtiltakene de arbeider med, er å redusere mengden mat som kastes. Foto: Stortinget.

Sist oppdatert: 26.05.2023 14:58
: