Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Film: Hva betyr demokratiet for deg?

Hva betyr demokrati for deg? Vi har snakket med mennesker med forskjellig bakgrunn og kultur om hva demokrati betyr for dem.

Demokrati er en styreform der folket bestemmer. I Norge har vi demokrati, men ikke alle land har demokrati som styreform. Det motsatte av demokrati er diktatur, der et fåtall bestemmer over folket. Hva betyr det å bo i et demokratisk land fremfor et diktatur? Og hva betyr egentlig demokrati for oss som bor i Norge? Vi har spurt en rekke mennesker med forskjellig bakgrunn og kultur hva demokrati betyr for dem. Se filmen her:

Klasseromsundervisning

Besøk stortingssalen og lær om demokratiet vårt direkte fra klasserommet! Stortinget lanserer et nytt digitalt undervisningstilbud spesielt tilpasset elever ved voksenopplæringen. Les mer og bestill!

Undervisingstilbud på nett

På våre undervisningssider finner du innhold om blant annet lovbehandling, demokrati, politiske partier med mer, som er tilpasset ulike målgrupper.

Sist oppdatert: 09.03.2021 15:23
: