Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Votering med full sal under behandling av bioteknologiloven

Presidentskapet har i møte fredag 22. mai besluttet å sette opp pleksiglass mellom de som sitter tettest i toseter i stortingssalen. Dette for å styrke smittevernet under votering med full sal i bioteknologisaken. 

Presidentskapet har gjort en grundig vurdering av ulike alternativer, som å votere puljevis eller å votere på ulike steder. Men slike løsninger vil føre til at voteringene tar svært lang tid – opptil flere timer.

– Presidentskapet har konkludert med at den beste løsningen er at alle er til stede i salen samtidig. Ved å bruke voteringsanlegget, går voteringene raskere, og det sikres at det blir registrert hvem som stemmer hva, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

Presidentskapet har derfor besluttet at det blir satt opp pleksiglass mellom de som sitter tettest i tosetere.

– Dette vil redusere muligheten for direkte kontakt og eksponering for smitte når man sitter nær hverandre. I tillegg blir det iverksatt ekstra renhold i stortingssalen under stortingsmøtet, sier Trøen.

Presidentskapet mener tiltaket med pleksiglass vil ivareta smittevernet på en god måte. Dette er også et tiltak som kan vare ut sesjonen.

Sist oppdatert: 22.05.2020 18:14
: