Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget gjenopptar normalt parlamentarisk arbeid

Etter påske vil Stortinget så langt som mulig gjenoppta den normale parlamentariske kjernevirksomheten. Samtidig vil smitteverntiltak videreføres.

Stortingspresident Tone W. Trøen. Foto: Stortinget.

Stortingspresident Tone W. Trøen. Foto: Stortinget.

Det betyr flere møter i plenum, fremdeles med 87 møtende representanter, og at den muntlige spørretimen vil være tilbake igjen fra siste uken i april.

Dette besluttet Stortingets presidentskap 8. april etter samråd med de parlamentariske lederne.

11. mars iverksatte Stortinget en rekke tiltak for å hindre spredning av smitte. Samtidig ble det besluttet at Stortinget kun skulle behandle saker som det var nødvendig å fatte vedtak om nå.

– Etter påske gjenopptar Stortinget normal parlamentarisk virksomhet så langt det lar seg gjøre. Samtidig vil vi videreføre våre strenge tiltak for å forhindre smitte, sier stortingspresident Tone W. Trøen.

Flere parlamentariske møter og spørretimen gjenopptas

I praksis betyr dette at det blir flere møter i plenum i ukene som kommer, og fra 29. april blir det igjen muntlig spørretime.

Komiteene oppfordres til å ha digitale komitémøter. Det foretas ikke komitéreiser innenlands eller utenlands frem til 1. juli. Komitéhøringer må fremdeles skje skriftlig eller ved bruk av videokonferanseløsning.

Når representantene møtes igjen tirsdag etter påske, vil det være 87 møtende representanter, slik det har vært de siste ukene. Dette skal vurderes på nytt i slutten av april.

Smitteverntiltak videreføres

Alle tiltak knyttet til hygiene og anbefalinger om å holde avstand videreføres.

Publikumsgalleriet har siden 11. mars vært stengt for publikum. Nå åpnes det opp for at folk igjen kan ta sete på galleriet under stortingsmøter. Men de må sitte med to meter avstand, og første rad blir stengt av.

Beslutningen om å avlyse besøksgrupper og skolebesøk opprettholdes frem til sommeren.

– Vi er alle glad for at vi nå får gjenopptatt normal parlamentarisk virksomhet så langt det lar seg gjøre. Dermed får vi behandlet mange av sakene som opprinnelig sto på møteplanen i vårsesjonen. Besøk må vi vente med å ta imot, men jeg ser frem til at vi en gang i fremtiden, etter krisen, skal kunne ha et åpent hus for skoleklasser og andre besøkende, sier Trøen.

Stortingets møteprogram

Sist oppdatert: 08.04.2020 17:20
: