Lokalt folkevalgte som deltok på migrasjonsdagen i møte med stortingspresident Olemic Thommessen (til høyre) og femte visepresident Abid Raja. Foto: Stortinget.

Lokalt folkevalgte som deltok på migrasjonsdagen i møte med stortingspresident Olemic Thommessen (til høyre) og femte visepresident Abid Raja. Foto: Stortinget.

Stortinget markerte migrasjonsdagen

For tredje år på rad ble kommunestyre- og fylkestingsrepresentanter med minoritetsbakgrunn invitert til en dag på Stortinget.

Se bilder fra migrasjonsdagen 2017.

Migrasjonsdagen er en av FNs internasjonale dager og ble i år markert på Stortinget fredag 15. desember. Målet er å etablere en møteplass der lokalt folkevalgte deler erfaringer, både med hverandre og med stortingsrepresentanter.

– Ifølge FN er nær 1 av 8 personer i verden migranter. Samfunn som tar imot, har et behov for og en forpliktelse til å involvere de som kommer. Et velfungerende demokrati kommer ikke av seg selv. Det krever engasjement og reell deltagelse av alle grupper, både lokalt og sentralt, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

Arrangementet ble gjennomført i samarbeid med KS (kommunenes organisasjon). På programmet stod seminar med overskriften «hvordan være en representant for alle?», møte med Stortingets presidentskap og med kommunal- og forvaltningskomiteen.

Bakgrunnen for arrangementet er at daværende president i Europarådets parlamentarikerforsamling, Anne Brasseur, som følge av de senere årenes migrasjonsstrømmer, i 2015 oppfordret medlemslandenes parlamenter til å markere dagen. Stortinget tok oppfordringen og har etablert dette som en årlig tradisjon.

Les hvordan migrasjonsdagen 2016 ble markert.


Sist oppdatert: 16.12.2017 11:30