Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Geir Jørgen Bekkevold leder delegasjon til valget i Moldova

Geir Jørgen Bekkevold (KrF) skal lede observatørene fra OSSEs parlamentarikerforsamling til presidentvalget i Moldova 30. oktober.

Geir Jørgen Bekkevold. Foto: OSCE PA.

Geir Jørgen Bekkevold. Foto: OSCE PA.

– Jeg håper å se forbedringer i gjennomføringen av valget sammenlignet med tidligere valg, sier Bekkevold.

Rundt 30 parlamentarikere fra mange av medlemslandene i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) skal observere presidentvalget i Moldova 30. oktober. Bekkevold skal lede delegasjonen og føre ordet på vegne av parlamentarikerforsamlingen i møter med sentrale aktører i forkant av valget og under pressekonferansen i etterkant.

– Moldova har, som alle andre medlemsland i OSSE, sluttet seg til prinsippene for frie og rettferdige valg. Det er vår rolle å observere hvorvidt valget gjennomføres i tråd med disse prinsippene, om man har tatt hensyn til anbefalinger etter tidligere valg og påpeke eventuelle kritikkverdige forhold, sier Bekkevold.

Bekkevold leder Stortingets delegasjon til OSSEs parlamentarikerforsamling, og har også tidligere observert valg i Moldova, i tillegg til i Bosnia-Hercegovina, Ukraina, USA og to ganger i Kasakhstan.

I tillegg til Bekkevold skal Kari Henriksen (A) og Ola Elvestuen (V) fra Stortinget delta som korttidsobservatører. Foruten parlamentarikerforsamlingens observatører, kommer rundt 30 langtidsobservatører og eksperter, samt 200 korttidsobservatører til å observere valget for OSSEs kontor for demokratiske institusjoner og menneskerettigheter, ODIHR.

En foreløpig uttalelse fra valgobservatørene blir offentliggjort rett etter første valgomgang, og kan lastes ned fra nettsiden til OSSEs parlamentarikerforsamling. Hvis ingen av presidentkandidatene oppnår 50 prosent av stemmene, vil en andre valgomgang finne sted 13. november i år.

Sist oppdatert: 25.10.2016 12:24
: