Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Åsne Julsrud ny styreleder i NIM

20. desember vedtok Stortinget at Åsne Julsrud blir ny styreleder for Nasjonal institusjon for menneskerettigheter (NIM).

– Jeg synes det er et veldig spennende verv. Det er mange dyktige personer både i styret, i selve den nasjonale institusjonen og i rådet, og jeg gleder meg til å samarbeide med disse personene for å sette fokus på relevante menneskerettslige problemstillinger i Norge, sier Åsne Julsrud, som til daglig er tingrettsdommer ved Oslo tingrett.

Hun overtar etter Cecilie Østensen Berglund, som ønsket å fratre styreledervervet, og er en av 19 foreslåtte kandidater.

Vil sikre god fremdrift

Julsrud ønsker å bidra til at NIM har en god fremdrift og oppmerksomhet om saker som er viktige og skal prioriteres.

– Jeg håper jeg kan bidra til å sikre at institusjonen har gode, grundige og tillitsvekkende arbeidsmetoder, at NIM nyttiggjør seg de ressursene institusjonen allerede har og er i ferd med å bygge opp, og at styret kan bidra til å skaffe dem ytterligere kompetanse og ressurser når det trengs, sier hun.

Opprettet i 2015

På grunnlag av lov og instruks om Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter ble NIM etablert i 2015 som et organ underlagt Stortinget, og med en uavhengig og selvstendig stilling i tråd med Paris-prinsippene for nasjonale institusjoner.

Institusjonen har som formål å fremme og beskytte menneskerettighetene i tråd med Grunnloven, menneskerettsloven og den øvrige lovgivning, internasjonale traktater og folkeretten for øvrig.

Les mer om NIM.

Sist oppdatert: 21.12.2016 10:08
: