Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Utenriks- og forsvarskomiteen besøker Etiopia 23.–27. februar

Stortingets utenriks- og forsvarskomité under ledelse av Anniken Huitfeldt besøker Etiopia 23.–27. februar 2015.

Bakgrunnen for besøket er at Etiopia er fokusland for norsk utviklingspolitikk, og landet er en sentral aktør innen spørsmål knyttet til regional sikkerhet, økonomisk vekst og klima. Videre vil besøket ha fokus på regionale spørsmål som fred og sikkerhet, humanitære spørsmål og utvikling i Afrika gjennom møter med Den afrikanske union, som har sitt hovedkvarter i Addis Abeba, og FN.

Komitebesøket til Etiopia inkluderer et bilateralt program med møter i parlamentet og på regjeringssiden, med vekt på bilateralt samarbeid, utviklingspolitikk, menneskerettigheter og regional utvikling med særlig vekt på Sør-Sudan, Sudan og Somalia. Komiteen vil møte representanter for opposisjonen, frivillige organisasjoner og dra på feltbesøk til norskfinansierte prosjekter. 

Komiteen vil ha høynivåmøter i Den afrikanske union og med FN med vekt på den regionale sikkerhetssituasjon, økonomisk utvikling og menneskerettigheter, med spesiell fokus på kvinners rettigheter. Komiteen vil også møte andre relevante regionale og internasjonale aktører.

Sist oppdatert: 26.02.2015 13:27
: