Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingsrepresentanter valgt til rapportører av PACE

Lise Christoffersen (A) er valgt til rapportør for Makedonia og Ingebjørg A. Godskesen (FrP) for Tyrkia av Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE).

Ingebjørg A. Godskesen er valgt til rapportør for Tyrkia av Europarådets parlamentarikerforsamling. Foto Terje Heiestad/Stortinget.

Det var parlamentarikerforsamlingens overvåkningskomité som torsdag 25 juni valgte de to norske parlamentarikerne til rapportører. Oppgaven som rapportør er en ettertraktet oppgave blant Europarådets parlamentarikere, og det legges vekt på rapportørens nøytralitet og upartiskhet. Se oversikt over alle utnevnelsene.

Skal følge opp forpliktelser

Overvåkingskomiteen er ansvarlig for å kontrollere medlemslandenes oppfyllelse av de forpliktelser de har påtatt seg som medlemmer av Europarådet, Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen og alle andre av Europarådets konvensjoner.

– Dette er en oppgave jeg går til med stor respekt. Jeg har som medlem av parlamentarikerforsamlingen deltatt både på såkalte ‘pre-electoral missions’ og som valgobservatør i Tyrkia under presidentvalget og under parlamentsvalget nå sist i juni – og har dermed fått en forståelse av landets kompleksitet, sier Ingebjørg A. Godskesen.

Spennende oppgave

Som rapportører vil Christoffersen og Godskesen sammen med sine respektive medrapportører utføre denne overvåkingsoppgaven på vegne av komitéen og i samarbeid med Makedonia og Tyrkia vil de vurdere og definere hvordan landene bedre kan oppfylle sine forpliktelser som medlemmer av Europarådet – særlig med fokus på demokrati, menneskerettigheter og rettsstatsprinsipper.

Lise Christoffersen er valgt til rapportør for Makedonia av Europarådets parlamentarikerforsamling. Foto: Council of Europe.

– Dette er en spennende oppgave som jeg ser fram til å ta fatt på. Samarbeid med medlemslandene om demokratisk utvikling er en viktig del av parlamentarikerforsamlingens arbeid. Det dreier seg mer om støtte til utvikling enn overvåking, sier Lise Christoffersen 

Både Tyrkia og Makedonia er under såkalt post-monitoring dialogue som betyr at landene samarbeider med Europarådets parlamentarikerforsamling om utvikling på særlig utvalgte områder.

Sist oppdatert: 28.01.2021 15:39
: