Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Kø på Løvebakken.

Stor interesse for å se Stortinget fra innsiden

De åpne omvisningene fredag 29. mai inkluderte blant annet stortingssalen og Eidsvollsgalleriet og kunstutstillingen «Maleriet Eidsvold 1814».

Allerede før dørene åpnet var det kø utenfor stortingsbygningen. Seksjon for besøk og formidling og stortingsarkivet stilte med kunnskapsrike medarbeidere som kunne fortelle de besøkende om kunsten, bygningens historie, politikk og det daglige liv.

Høydepunktet for mange var å oppleve Stortingets første kunstutstilling «Maleriet Eidsvold 1814». Utstillingen er laget i anledning 130-årsjubileet for Oscar Wergelands berømte maleri «Eidsvold 1814».

John Solheim og barnebarnet Noah Sebastian.

John Solheim og barnebarnet Noah Sebastian.

– Det er første gang vi er i stortingsbygningen. Jeg ville vise barnebarnet mitt Noah Sebastian 1814- maleriet og Stortinget, sier John Solheim fra Flekkefjord.

John Solheim og barnebarnet Noah Sebastian synes omvisningen var kjempeinteressant.

– Vi kommer rett fra Eidsvollsbygningen, der har vi sett en nyere versjon av bildet. 1814-maleriet er dagens tema for oss. Det er et fantastisk, historisk maleri! Høydepunktet var likevel stortingssalen.

– Jeg synes også det er veldig fint å høre om demokratiet, avslutter Noah.

Sist oppdatert: 03.06.2015 12:37
: