Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Statsbesøk fra Latvia til Stortinget

Onsdag 18. mars tar stortingspresident Olemic Thommessen imot presidenten i Latvia og fire ministre.

Latvias president Andris Bērziņš. Foto: Wikimedia Commons.

– Latvia er en viktig partner for Norge. Jeg ser frem til å diskutere våre gode bilaterale forbindelser innen blant annet næringsliv, kultur, forsvar og sikkerhet med landets politiske ledelse, sier Thommessen.

Demokratiutvikling vil også være tema for møtet på Stortinget.

– Latvia er et av landene som har virkelig har lykkes med å utvikle sitt demokrati og økonomi etter uavhengigheten fra Sovjetunionen. Deres erfaringer er viktige å lære fra, sier Thommessen.

I dagene i forkant av besøket har han vært i Ukraina sammen med de nordiske og baltiske parlamentspresidentene for å støtte opp om reformprosessen i det Ukrainske parlamentet.

Statsbesøket av Latvias president Andris Bērziņš kommer på invitasjon fra Hans Majestet kong Harald V. Formålet med besøket er å synliggjøre og underbygge det gode samarbeidet mellom Norge og Latvia.

Norge er en stor investor og bidragsyter til næringsutviklingen i Latvia. Næringsliv og verdiskapning vil derfor være et tema for statsbesøket. På andre hold bidrar Norge betydelig gjennom EØS-midlene til blant annet lokal- og regionalutvikling og kulturutvikling i Latvia. Latvia er også en nær alliert i NATO-samarbeidet.

I tillegg til møtet med Stortingspresidenten, skal utenriks- og forsvarskomiteen ha eget møte med Latvias forsvarsminister, Raimonds Vejonis, torsdag 19. mars.

Sist oppdatert: 17.03.2015 14:19
: