Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingspresident Olemic Thommessen og den rumenske parlamentspresidenten Valeriu Stefan Zgonea holder pressekonferanse. Foto: Stortinget.

President og delegasjon til Romania

Stortingspresidenten leder en delegasjon med stortingsrepresentanter på offisielt besøk til Romania 21.-23. juni. Støtte til videre demokratiutvikling i Romania og i regionen for øvrig er på agendaen.

Delegasjonen består av stortingsrepresentantene Geir Jørgen Bekkevold (KrF), Margunn Ebbesen (H), Ulf Leirstein (FrP) og Kari Henriksen (A).

Formålet med stortingspresident Olemic Thommessen og delegasjonens reise til Romania, er å styrke den parlamentariske kontakten med Romania og gi støtte til den demokratiske utviklingen i landet.

– Å styrke det interparlamentariske samarbeidet er viktig for å møte felles-europeiske utfordringer, spesielt knyttet til demokratiutvikling. For første gang reiser jeg sammen med en tverrpolitisk delegasjon, der flere komiteer er representert, sier Thommessen.

Anti-korrupsjonsarbeid

Blant aktuelle temaer, vil Thommessen blant annet ta opp anti-korrupsjonsarbeid.

Parlamentspresident Zgonea forklarer hvordan parlamentet arbeider i plenumssalen i parlamentet til Olemic Thommessen, Tove Bruvik Westberg, Kari Henriksen (A), Margunn Ebbesen (H) og Ulf Leirstein. Foto: Stortinget.

– Korrupsjon hindrer demokratisk utvikling og undergraver folks tillit til demokratiske prosesser og politiske systemer. Når det gjelder Romania gjør landet fremskritt i sitt anti-korrupsjonsarbeid, men det gjenstår fremdeles et arbeid for å forebygge korrupsjon og sikre rettsvesenets uavhengighet, sier stortingspresidenten, som også skal holde tale i parlamentet.

Møter president Iohannis

På programmet er møter med president Klaus Iohannis, de to parlamentspresidentene (tokammer-system i Romania): Calin Popescu Tariceanu og Valeriu Stefan Zgonea. Delegasjonen fra Stortinget skal også bli bedre kjent med et prosjekt, som sikrer en effektiv håndtering av elektronisk avfall, finansiert med EØS-midler, der SINTEF er involvert.

Se flere bilder fra besøket på Flickr.

Sist oppdatert: 20.06.2015 13:40
: