Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Hans Olav Syversen (KrF), Christian Tybring-Gjedde (Frp) og Øyvind Halleraker (H) utenfor Pentagon

Hans Olav Syversen (KrF), Christian Tybring-Gjedde (Frp) og Øyvind Halleraker (H) utenfor Pentagon. Foto: Stortinget.

NATO PA i USA

40 parlamentarikere fra ulike NATO-land deltar denne uken på en reise til USA for å diskutere transatlantiske relasjoner og aktuelle sikkerhetspolitiske problemstillinger. 

Gruppen besøker en rekke etablerte forskningsmiljøer i Washington D.C. og Boston, deriblant John Hopkins University, The Washington Institute for Near East Policy, og M.I.T. Hovedtemaene er Russland og Ukraina-krisen, IS, Midtøsten og utviklingen av krigen i Syria og Irak - og da hele tiden med et særlig fokus på NATO og USAs strategier på disse områdene.

– Vi lever i en uforutsigbar tid preget av både gamle og nye trusselbilder. Det er derfor viktig at vi samarbeider godt med våre allierte og vektlegger vår sterke tilknytning til NATO, sier Øyvind Halleraker (H), leder av Stortingets delegasjon til NATOs parlamentarikerforsamling (NATO PA).

Halleraker reiser sammen med Christian Tybring-Gjedde (Frp) og Hans Olav Syversen (KrF) som begge er med i den norske NATO PA-delegasjonen.

I tillegg til en rekke presentasjoner og diskusjoner med forskere og eksperter, skal gruppen også til Pentagon, State Department og Verdensbanken. I tillegg har de et møte i Kongressen hvor kongressmedlem og NATO PA-president, Michael Turner, er vertskap.

– Vi utveksler tanker og ideer omkring relevante problemstillinger som f.eks. Ukraina-krisen og krigen i Syria og Irak. Det er veldig nyttig å høre andre lands synspunkter og få et innblikk i hvordan de tolker det aktuelle verdensbildet, kommenterer Halleraker.

Sist oppdatert: 23.04.2015 15:29
: