Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Solnedgang over grønlandsk ishav. Foto: Bodil Tingsby/Norden.org.

Foreslå en kandidat til Nordisk råds miljøpris!

Årets tema er reduksjon i utslipp av drivhusgasser i Norden. Alle som ønsker kan sende inn forslag innen 13. april.

Nordisk råds natur- og miljøpris utdeles under Nordisk råds sesjon i Reykjavik i slutten av oktober. Prissummen er på 350 000 danske kroner.

Alle kan foreslå kandidater

Årets pris gis til en bedrift, en organisasjon eller en person som på en forbilledlig måte har utviklet et produkt eller en oppfinnelse, eller som gjennom andre kreative innsatser har bidratt til å redusere fremtidige utslipp av drivhusgasser i Norden.

Alle kan foreslå kandidater til å vinne prisen, bruk forslagsskjema på norden.org.

Nina Jensen (WWF) nytt norsk medlem

Det er en nordisk bedømmelseskomité som går igjennom de innkommende forslag og plukker ut hvilke kandidater som nomineres til finalerunden. Hvert land kan nominere to kandidater.

Nina Jensen, generalsekretær i WWF Norge, er nytt norsk medlem av komiteen. Hun overtar etter Heidi Grande Røys, tidligere stortingsrepresentant og statsråd. Det andre norske medlemmet er Tore Killingland, spesialrådgiver, klima- og energipolitikk hos Norsk olje- og gass. Varamedlem er Alvhild Hedstein, påtroppende direktør for Norsk institutt for bioøkonomi.

Stortingets delegasjon til Nordisk råd

Sist oppdatert: 25.03.2015 15:56
: