Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Utenriks- og sikkerhetspolitiske drøftelser i Berlin

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøkte Berlin 29.–30. januar.

Medlemmene drøftet aktuelle utenriks- og sikkerhetspolitiske spørsmål med kolleger i utenriks-, forsvars-, og europakomiteene i den tyske forbundsdagen og med politiske ledelse i tysk UD og FD, samt med ledende tyske forskere på området.

På dagsordenen stod særlig forholdet til Russland og situasjonen i Ukraina, utviklingen i EU og fremtiden for eurosamarbeidet, situasjonen i Midtøsten og fremveksten av IS samt den tiltakende radikaliseringsdebatten i Europa.

– Tyskland er det største og viktigste EU-landet, særlig økonomisk, og i større og større grad utenriks- og sikkerhetspolitisk. Det er viktig for komiteen å kunne ha en så grundig gjennomgang av de alvorlige utfordringene Europa står overfor, sa komiteens leder Anniken Huitfeldt.

– Vi har hatt samtaler med representanter for alle partier i Forbundsdagen, og vi fikk igjen bekreftet at Norge og Tyskland i stor grad har sammenfallende syn på felles utfordringer. Det er ingen tvil om at Tyskland er en viktig partner for Norge og en meget nær alliert i NATO, avsluttet Huitfeldt.

Utenriks- og forsvarskomiteen i forbundsdagen i Berlin

Utenriks- og forsvarskomiteen i forbundsdagen i Berlin.

Sist oppdatert: 30.01.2015 15:18
: