Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingsrepresentanter på studietur

Denne uken deltar elleve stortingsrepresentanter på et studieopphold i Brussel. Målet er å gi representantene et godt innblikk arbeidet til EFTA- og EU-institusjonene i Brussel.

EU-delegasjonen.

Studieoppholdet som Stortinget skal gjennomføre hvert år, ble avholdt for første gang i fjor. De elleve stortingsrepresentantene som deltar på årets opphold, vil i løpet av uken bl.a. besøke Europaparlamentet, Europakommisjonen, EUs utenrikstjeneste og den norske NATO-delegasjonen.

Målet med studieopplegget er å øke forståelsen for hvordan de ulike institusjonene i EU og EFTA/EØS er organisert, gi innblikk i aktuelle saker og legge til rette for nettverksbygging.


Forventninger hos representantene

Blant representantene som deltar er Line Henriette Hjemdal (KrF).

– Jeg er her for å lære og å få en bedre forståelse for de aktuelle prosessene i EU som også vil påvirke oss i Norge. Målet er å kunne gjøre en bedre jobb etterpå sier Hjemdal.

Representantene vil bl.a. møte visepresident i Europakommisjonen, Jyrki Katainen som har ansvar for sysselsetting, vekst og investeringer, og flere medlemmer i Europaparlamentet. Målet er både å gi innsikt i aktuelle saker og arbeidsformene i institusjonen


Møte med norske aktører

Møter med Norges delegasjon til EU og med EFTA-sekretariatet er også på agendaen. I tillegg blir det et møte med representanter for de norske sosiale partene som har kontor i Brussel.

– Vi tror vi har en spennende uke foran oss sier Helge Orten (H). Jeg håper å få mer kunnskap både om hvordan institusjonene i Brussel, men også om de sakene som nå drøftes. Vi deltok på EU-delegasjonens morgenmøte i dag og har allerede hørt om forhandlinger mellom EU og Norge, den økonomiske krisen og situasjonen i Ukraina. Det ligger derfor an til å bli både en variert og innholdsrik uke sier Orten.

Følgende representanter er med på årets studieopphold:

Elin Agdestein (H), Pål Farstad (V), Sylvi Graham (H), Ruth Mari Grung (A), Line Henriette Hjemdal (KrF), Tom E. B. Holthe (FrP), Hans Andreas Limi (FrP), Per Olaf Lundteigen (Sp), Helge Orten (H), Geir Toskedal (KrF) og Tone Wilhelmsen Trøen (H).

Sist oppdatert: 26.01.2015 12:41
: