Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget markerer 25-årsjubileet for barnekonvensjonen

Hvordan kan nasjonalforsamlingen bidra til at barn blir hørt? Stortinget inviterer til seminar 20. november i anledning 25-årsjubileet for barnekonvensjonen.

Illustrasjon: iStockphoto.com.

– Barn og unge er uten formell stemmerett, men like fullt deltakere i det samme demokratiet som voksne. Deres mulighet til å bidra med sin røst i prosesser som angår dem, er viktig for et moderne samfunn. Barn og unge er fremtiden. Som folkets valgte representanter har vi i Stortinget et særlig ansvar for å bidra til at disse gruppene inkluderes i folkestyret, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

I 2014 er det 25 år siden barnekonvensjonen gikk enstemmig gjennom i FNs generalforsamling. I anledning 25-årsjubileet arrangerer Stortinget et seminar i lagtingssalen torsdag 20. november fra kl. 10.00–12.00.

Foruten stortingspresidenten, vil generalsekretær i UNICEF Norge, Bernt G. Apeland, David Ponet fra UNICEF H.Q., stortingsrepresentant Hege Liadal og ungdommer fra Sentralt Ungdomsråd i Oslo medvirke i seminaret.

Påmeldingsfristen til seminaret var 14. november.

Les mer om seminaret her.

Sist oppdatert: 20.11.2014 08:48
: