Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget deltok på COSAC-møtet i Roma

På et møte mellom nasjonale parlament i EU, den såkalte COSAC-konferansen, i Roma 1.–2. desember tok Svein Roald Hansen (A) opp viktigheten av å inkludere Stortinget i den parlamentariske kontrollen som nå utarbeides for utvalgte EU-byråer og tilsyn.

Svein Roald Hansen (A).

Han understreket spesielt viktigheten av dette i forbindelse med Europol hvor et forslag fra Europakommisjonen nå er til behandling i Rådet og Europaparlamentet.

– Dette var første gang COSAC hadde EUs tilsyn på dagsordenen. Dette er et viktig tema både for EU og Norge og vi ønsket derfor å ta aktiv del i debatten. Jeg minnet våre EU-kolleger om relevansen av dette også for Norge og understreket at vi må være med i nye interparlamentariske prosesser som skal kontrollere byråer og tilsyn hvor Norge også er med, sier Svein Roald Hansen.

Hansen tok også opp viktige interesser for Norge i debatten om EUs vekst og sysselsettingsstrategi (Europa 2020) og nevnte spesielt det indre marked, større åpenhet rundt TTIP, og energi og klima.

Ellers diskuterte COSAC viktigheten av bedre koordinering mellom nasjonale parlament i EU, Italias formannskap i EU, og EUs naboskapspolitikk.

Stortinget deltar i COSAC-møtene fire ganger i året. De finner sted i EUs formannskapsland.

Sist oppdatert: 03.12.2014 09:36
: